21.8.09

William L. Simon & Jeffrey S. Young: iKona

Posolstvo: Nestrácať čas žitím života niekoho iného, nenechať sa brzdiť tým, čo si myslia ostatní.

Nie každý dostal do vienka dobrých rodičov, vzdelanie a vysoké morálne vlastnosti. Steve Jobs - adoptované dieťa, otec, manžel, človek, ktorý prežil rakovinu, perfekcionalista, extrémny egocentrik, filmový, hudobný a počítačový magnát ich nedostal.

iKona je o jeho pádoch a vzostupoch, o prekonávaní prekážok, možností a tiež seba samého.

Hybnou silou Steva boli jeho emócie, obrovský zápal v boji s konkurenciou a priateľmi, láska k počítačom a svojej firme - Apple. Išiel si svojou cestou hlava-nehlava, až ho z firmy Apple vyhodili.

Ako založil ďalšie firmy - NeXT a Pixar, aký bol vývoj počítačov Apple a Macintosh, prečo vznikol softvér RenderMan a ako sa Steve vrátil do Apple a ovládol filmový a hudobný priemysel produktom iPod, o tom všetkom je kniha iKona.

Na jeho osobnej premene sa výrazne podieľala jeho manželka

V jeho profesionálnom živote zohrali významnú úlohu tieto vlastnosti: schopnosť upútať davy, vizionárstvo, poznanie správnej príležitosti na trhu, záujem o detail a dokonalosť.

Kľúčom k jeho úspechu boli: zákazníci, inovácie produktov a malé pracovné tímy, ktoré pracovali s vysokým pracovným nasadením

Dnes, vo svojich 50 rokoch, ho čaká ešte jedna bitka: chce prekonať Billa Gatesa.

Knihu si môžete kúpiť kliknutím na jej obrázok.

Pekný víkend vám praje

Marta

3 komentáre:

  1. Vdaka za zaujimave informacie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie je za čo neznámy čitateľ. Uvítala by som, keby ste pozbierali odvahu a podpísali sa vlastným menom. Internet je super otvorená vec pre všetkých inteligentných ľudí. Teším sa na ďalšie poznámky a Vaše príspevky na blogu. Teší ma, že ho čítate a urobili ste už pokrok v tom, že aj píšete. Waw.
    Pekný večer.
    MK

    OdpovedaťOdstrániť
  3. procitati cijeli blog, prilicno dobar

    OdpovedaťOdstrániť